Постинг
13.01.2013 14:31 -
Голи зелеви сарми
Автор: lorindena7
Категория: Рецепти
Прочетен: 982 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 13.01.2013 14:33
Прочетен: 982 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 13.01.2013 14:33
Необходими продукти:
750 г. смес кайма
1 голяма кисела зелка (2 кг)
2 яйца
1 ч. кисело мляко
1 с.л. брашно
10 зърна чер пипер
2 с.л.червен пипер
200 г. олио
За каймата:
1 ч.л. чубрица
1 кафена л. чер пипер на прах
200 г. ориз
Начин на приготвяне:
Зелката се нарязва , като за салата. Каймата се омесва с чубрицата, черния пипер на прах и ориза. Оформят се средно големи топчета.След всичко това започваме да редим сармите в тенджерата. Най-отдоло се слага олио , част от нарязаното зеле, което се разпределя равномерно.Подреждат се топчетата от каймата с малко разтояние. След това се налага още един кат зеле и пак топчета от кайма с малко разтояние. Последният кат от зелето се слага най-отгоре, поръсва се с червеният пипер и се слага 500 мл. от зелевата чорба и 500 мл. вода.Слагат се на котлона и се варят за 1 ч. на бавен огън. След като се сварят сармите останалият сос от тях се прецежда в отделен съд и се застройва с предварително разбитите 2 яйца , ч. мляко и 1 с.л. брашно, и сосът се бърка непрекъснато , за да не стане брашното на буци.Сармите се изсипват в плаке или тава и се заливат с готовият сос и се поръсват зърната чер пипер ,след това се запича в предварително загрята фурна на 200 градуса , за около 10 мин.
Ако зелката е много кисела се слага по-малко чорба а повече вода.
750 г. смес кайма
1 голяма кисела зелка (2 кг)
2 яйца
1 ч. кисело мляко
1 с.л. брашно
10 зърна чер пипер
2 с.л.червен пипер
200 г. олио
За каймата:
1 ч.л. чубрица
1 кафена л. чер пипер на прах
200 г. ориз
Начин на приготвяне:
Зелката се нарязва , като за салата. Каймата се омесва с чубрицата, черния пипер на прах и ориза. Оформят се средно големи топчета.След всичко това започваме да редим сармите в тенджерата. Най-отдоло се слага олио , част от нарязаното зеле, което се разпределя равномерно.Подреждат се топчетата от каймата с малко разтояние. След това се налага още един кат зеле и пак топчета от кайма с малко разтояние. Последният кат от зелето се слага най-отгоре, поръсва се с червеният пипер и се слага 500 мл. от зелевата чорба и 500 мл. вода.Слагат се на котлона и се варят за 1 ч. на бавен огън. След като се сварят сармите останалият сос от тях се прецежда в отделен съд и се застройва с предварително разбитите 2 яйца , ч. мляко и 1 с.л. брашно, и сосът се бърка непрекъснато , за да не стане брашното на буци.Сармите се изсипват в плаке или тава и се заливат с готовият сос и се поръсват зърната чер пипер ,след това се запича в предварително загрята фурна на 200 градуса , за около 10 мин.
Ако зелката е много кисела се слага по-малко чорба а повече вода.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 2
Архив